Pazartesi, Ekim 21

29 milyar TL tazminat davası açıldı

Birleşik Krallık’ta yaşayan bir vatandaş Justin Gutmanntarafından Apple’a dava açıldı. Gutmann, davada Apple’ın kasıtlı olarak telefonları yavaşlattığını iddia etti. 24 milyon iPhone kullanıcısını temsil eden dava, Apple’ı yazılım güncellemeleri yoluyla pil sorunlarını gizlemek ve performansı sınırlayan bir güç yönetimi aracı kurmakla suçladı. Toplamda 853 milyon £ (mevcut döviz kurlarıyla) 29 milyar TL) tazminat talep etti.

Apple bu iddiaları yalanladı ve davanın asılsız olduğunu savundu. Şirket, yalnızca bazı iPhone 6S modelleri için ücretsiz pil değişimi sunarak iPhone’lardaki pil sorunlarını kabul etmedi.

Her ne kadar Apple davanın reddedilmesini istese de Birleşik Krallık Rekabet Temyiz Mahkemesi Gutmann’ın dava hakkını onadı.

Apple daha önce yaptığı bir açıklamada, “Hiçbir zaman kasıtlı olarak Apple ürünlerinin ömrünü kısaltacak veya kullanıcı deneyimini tehlikeye atacak hiçbir şey yapmadık” dedi. dedi.

Justin Gutmann, bu kararın tüketici hakları açısından önemli bir adım olduğunu söyledi. Artık bu dava Apple açısından büyük bir belirsizliği beraberinde getiriyor ve sonuçları merakla bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber