Pazartesi, Ekim 21

ABD’de 2 ordu mensubu Gazze için vicdani ret haklarını kullanmayı talep etti

Amerikan televizyon ağı NBC News’in özel haberine göre, ABD’nin İsrail’e verdiği desteğe ordu tepki gösterdi.

Hebert, Gazze Şeridi’nde İsrail’in hedef aldığı bir araçta mahsur kalan ve ölmemek için yalvaran 6 yaşındaki Gazzeli Hind Rajab adlı kızın hikayesinin kendisi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Hind’ın kızına benzediğini belirten Hebert, “Olanları desteklememeliyiz.” Dedi.

Hebert, ABD Hava Kuvvetleri’nin İsrail’e silah sağlayan operasyonuna katıldığını söyledi.

“Dünya binlerce masum sivilin akıllı telefonlarından katledilmesine tanık oluyor”

Bettancourt, şahit olduğu görüntülere dayanamadığını belirterek, “Dünya, binlerce masum sivilin akıllı telefonlarından öldürülmesine tanık oluyor.” dedi. dedi.

Kendisi için dönüm noktasının ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell’in “Gazze’deki soykırıma katılmayacağım” diyerek kendini ateşe vermesi olduğunu söyleyen Bettancourt, uluslararası hukuku ihlal eden bir ülkenin ordusuna artık hizmet edemeyeceğini söyledi.

İsrail’in saldırılarını soykırım olarak nitelendiren ikili, ABD’nin İsrail’e verdiği desteği artık görmezden gelemeyeceklerini belirterek, vicdani ret haklarını kullanmak isteyeceklerini açıkladı.

ABD ordusunda vicdani ret hakkı talepleri ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından değerlendiriliyor.

Üst düzey bir ABD yetkilisi Gazze nedeniyle istifa etti

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda İsrail-Filistin işlerinden sorumlu müsteşar yardımcısı Andrew Miller, Başkan Joe Biden’ın İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin politikaları nedeniyle istifa etti.

Miller’in istifası, Biden yönetiminde İsrail-Filistin politikasının şekillenmesinde rol alan üst düzey bir yetkilinin istifası olması nedeniyle dikkat çekti.

Biden yönetiminin Gazze politikasına tepki olarak istifalar

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Müttefiklere ve Ortaklara Silahlar birimi genel müdürü Josh Paul, Biden’ın Gazze’deki politikalarına tepki olarak Ekim 2023’te istifa eden ilk isim oldu.

Daha sonra Dışişleri Bakanlığı’nda iki yıllık sözleşmesi bulunan dış ilişkiler sorumlusu Annelle Sheline ve Bakanlığın Nüfus, Mülteci ve Göçmenler Bürosu’nda çalışan üst düzey yetkili Stacy Gilbert, Amerikalı devlet yetkilileri görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Biden’ın Gazze saldırılarına verdiği destek.

Biden tarafından 15 Mayıs’ta atanan İçişleri Bakanlığı özel kalemi özel asistanı Lily Greenberg Call ve Call’dan bir hafta önce, Yahudi kökenli ve DIA istihbarat savunmasında çalışan Binbaşı Harrison Mann ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) teşkilatı da ABD’yi Gazze’ye gönderdi. Saldırılara verdiği destek nedeniyle istifa edenler arasında o da vardı.

24 Şubat’ta 25 yaşındaki ABD Hava Kuvvetleri subayı Aaron Bushnell, Washington’daki İsrail büyükelçiliği önünde “Artık soykırım suçuna katılmayacağım” diyerek başına benzin döktü ve kendini ateşe verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber