Prof. Dr., hastalıklar ve sağlıklı beslenmeyle ilgili açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Dr Canan Karatay, taze balığın besin değeri ve vitamin koruması açısından son derece faydalı olduğunu söyledi. Balığın tazeliğini anlamanın pratik yollarını sıralayan uzman, şaşırtıcı bir uyarıda bulundu.
Uzman, balıkların taze olması halinde dibe batacağını belirterek, derin bir kabın suyla doldurulup içine balıkların konulmasını önerdi.
Bir süre sonra balık yüzeye çıkıp ağzını açarsa bayat demektir.
Balığın taze olduğunu gösteren bir diğer unsur da gözlerinin parlak ve şeffaf olmasıdır.
KARIN BÖLGESİ ŞİŞMİŞSE YEMEYİN!
Bu bağlamda taze balığın karın bölgesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Şişkinlik balığın bayat olduğunu gösterir.
Uzmanın ifadesine göre balığın taze olduğunu gösteren bir diğer faktör ise solungaçlarının kırmızı ve nemli olmasıdır.