Pazartesi, Ekim 21

SUV’lerin park ücreti artmıştı: Gündem araç düzenlemesi

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarından sonra Eyfel Kulesi çevresinde araç istemediğini söyledi.

Fransız basınında yer alan haberlere göre Hidalgo, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri ​​arasında düzenlenecek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için planlanan Eyfel Kulesi çevresini yayalaştırma projesini hayata geçirme konusundaki kararlılığını dile getirmiş ancak proje Paris Parlamentosu tarafından reddedilmişti. . Olimpiyatlardan sonra Emniyet Müdürlüğü.

Hidalgo, “Olimpiyatlardan sonra Trocadero (meydan) yeniden ağaçlandırılacak, Pont d’Iena yayalaştırılacak ve Champs de Mars’a kadar olan alan yeniden ağaçlandırılacak. Bu, Paris’in merkezinde büyük bir park yaratacak.” dedi.

Hidalgo, Olimpiyatlardan sonra Paris Polis Departmanından bu projeyi yeniden değerlendirmesini isteyeceğini söyledi. “Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndan sonra araçlar Eyfel Kulesi’ne dönmeyecek” Bir açıklama yaptı.

Şubat 2022’de Paris Kent Konseyi tarafından kabul edilen uygulama, eski Paris polis şefi Didier Lallement tarafından geliştirildi. “Trafik engellenecek ve gecikmelere neden olacak” Aşağıdaki nedenden dolayı reddedildi.

Iena Köprüsü, Trocadero Meydanı’nı Eyfel Kulesi’ne bağlar. Champs de Mars, Eyfel Kulesi’nin önündeki geniş yeşil alanı oluşturuyor.

SUV’LAR İÇİN OTOPARK ARTTI

Fransa’nın başkenti Paris’te vatandaşlar, spor amaçlı taşıtların (SUV) otopark ücretlerinin üç katına çıkıp çıkmayacağına karar vermek için sandık başına gitti. Kentteki kayıtlı seçmenlerin yüzde 5,7’sinin katıldığı referandumda “evet” oyu yüzde 54,6 oldu.

Bu kararla SUV gibi ağır araçların saatlik park ücreti üç katına çıkarılarak 18 avroya çıkarıldı.

Paris’in sosyalist belediye başkanı Anne Hidalgo, “Parisliler net bir seçim yaptı; diğer şehirler de onların örneğini takip edecek.” Ona göre yol güvenliği ve hava kirliliği oylamanın sonucunu belirleyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber