Pazartesi, Eylül 16

Bahçeli’den 17-25 Aralık dönemine ilişkin açıklama: 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka aşaması

İktidar ortaklarından MHP’nin yayınladığı video anı, 17-25 Aralık döneminde AKP’ye verilen bir mesaj olarak algılandı.

REKLAM

İktidardaki Cumhur İttifakı’nın ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yetkilisi tarafından paylaşılan videonun 17 ila 25 saniyesi arasında “Rekoru düzelttim, verdiğimiz sözden asla geri adım atmayacağız” denildi. hesap verebilir sorumlu” dedi o sırada.

Konuyla ilgili olarak Bahçeli, Salı günü resmi X hesabından bir açıklama yaptı.

“17-25 Aralık polis ve yargı darbe davası, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka aşamasıdır.” diyen Bahçeli, şunları kaydetti: “Bu nedenle, 15 Temmuz işgal girişiminin çatısı 17-25 Aralık davasıyla inşa edilmiştir. Ne 15 Temmuz silahlı ayaklanmasını, ne de 17-25 Aralık silahlı ayaklanmasını FETÖ gerçekleştirdi. “Komployu aklımızdan, gündemimizden unutmak mümkün değil. Ayrıca bu doğru değil” dedi.

MHP’nin henüz muhalefet saflarında yer aldığı ve Gülen yapılanması ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK) arasındaki bağların tamamen koptuğu 17-25 Aralık 2013 döneminde Bahçeli, “yolsuzluk operasyonlarına” destek verdiğini vurguladı. “sorumlu tutulacağını” söyledi.

Bahçeli’nin hem kullandığı aksesuarlarla hem de MHP hesabında yayınladığı bazı videolarla sembolizmi sıklıkla kullandığı bilindiğinden, F.Bahçe Başkanı Ali Koç’un ziyaretini konu alan bu paylaşımı özellikle X’te gündem oldu.

Paylaşım, hükümetin diğer ortağı AKP’ye gönderme olarak algılandı.

“17-25 saat”in tam olarak 17. ile 25. saniyeler arasında kesintisiz olarak gösterildiği video, şu ana kadar 1,4 milyondan fazla izlendi.

2013 yılında muhalefette olan MHP, AK Parti ile ittifak yaptığından beri saate hiçbir zaman görev kapsamına almamıştı. Yıllar sonra bir MHP videosunda saatin 17 ile 25 saniye arasında gösterilmesi, özellikle sosyal medyada sıklıkla tartışılırken, Cumhur İttifakı’nda da “çatlak” olduğu iddiasını gündeme getirdi. yakın zamanda konuşuldu. Bahçeli’nin gelişen gündeme ilişkin açıklaması da “çatlak”ın altını çizdi.

Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti: “Her şeyden önce ve defalarca hatırlatmam gerekiyor ki, küresel internet platformlarından, sosyal medya kanallarından, organize çıkar gruplarından, bazı gazete ve televizyon kanallarından (özellikle Halk TV) gelen yaygara adeta bir çatlakmışız gibi. Halk İttifakı’nda hayal kırıklığına uğramak ve hüsrana uğramak kaderindedir.” “Elbette günü geldiğinde bu gruplarla uğraşmak kaçınılmazdır” dedi.

17-25 Aralık dönemi, Türkiye’de kimilerince yolsuzluk operasyonu, kimilerinin ise hükümeti devirme girişimi olarak tanımladığı ve Milli İstihbarat ile başlayan çatışmanın AK-Gülen partisi tarafından yapılandırıldığı dönemi ifade ediyor. 7 Şubat 2011’deki örgüt (MİT krizi) resmileşti.

17 Aralık 2013 sabahı dönemin savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in talimatıyla “yolsuzluk, görevi kötüye kullanma, ihaleye manipülasyon ve kaçakçılık” suçlamasıyla çok sayıda kişi tutuklandı.

Dönemin İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün koordine ettiği operasyonda, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Maliye Bakanı oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da yer aldı. ‘Çevre ve Şehircilik Halkbank Genel Müdürü Erdoğan Bayraktar, Müdür Süleyman Aslan, iş adamları Ali Ağaoğlu, Rıza Zarrab ve Belediye Başkanı Fatih Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu 89 kişi tutuklandı.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, soruşturmayı hükümete ve ekonomiye yönelik siyasi bir operasyon olarak değerlendirdi.

Hükümet yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, operasyonun arkasında Gülen örgütünün olduğunu ve devleti kontrol altına almaya çalışan “paralel bir yapı”nın bulunduğunu söyledi.

İstanbul Başsavcılığı, 8 Aralık 2013 tarihinde, soruşturma dosyasının hacimli olması ve aşırı iş yükü gerektirdiği gerekçesiyle soruşturma için iki savcıyı daha görevlendirmiş ve soruşturmaya ilişkin kararların 2’ye 1 çoğunlukla verilmesi talimatını vermişti. Savcılar arasında anlaşmazlık olması durumunda.

REKLAM

Savcı Muammer Akkaş, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla başlattığı soruşturmada 25 Aralık’ta dönemin Başbakanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı şüpheli olarak ifadeye çağırmak üzere belge hazırlamış ancak emniyet müdürü Selami Altınok suçlamayı geri çekmişti. Gerekçe ve delil yetersizliğinden dolayı gözaltı ve arama kararı verildi. Çevirmişti.

17-25 Aralık döneminden bir yıl sonra Gülen örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç işten çıkarıldı.

Gülen Örgütü’nün liderliğini 1999 yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşayan Fetullah Gülen yürütüyor ve Türkiye’de “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” olarak anılıyor.

Kurulduğu günden bu yana çok sayıda şeffaflık eleştirisine konu olan Gülen yapılanması, Türk hükümeti içinde “paralel bir yapı” oluşturmak, sınav sorularını çalmak ve yapıyı sert bir şekilde eleştirmekle suçlanıyor. Dr. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi “komplo davaları” örgütü Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesi ve Yarbay Ali Tatar’ın intiharına neden olan askeri casusluk, terör örgütü Hrant Dink’in öldürülmesiyle suçlanıyor. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ve daha birçok suç eylemi.

REKLAM

Grubun lideri Gülen ise tüm bu suçlamaları reddediyor. Ancak Nurettin Veren’den Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen’e kadar pek çok itirafçı yapıyı eleştiriyor ve bu suçlamalarda doğruluk payı olduğunu söylüyor.

Yapılanmaya ilişkin ilk dava 1999 yılında açıldı. Savcı, hazırladığı iddianamede, üyelerin ve yapının lideri olan Gülen’in “anayasal sistemi değiştirme amacı güden yasa dışı örgüt oluşturduğu” gerekçesiyle hapis cezası istemiyle dava açmıştı. İslami esaslara dayalı bir devlet kurmak ve bu amaçla faaliyetlerde bulunmak.”

AK Parti’nin 2013 yılında Gülen yapılanmasıyla ilişkilerinin bozulması ve özellikle 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından yapıya karşı açılan davalarda çok sayıda kişi hapse atıldı.

Fethullah Gülen Örgütü’ne yakınlığıyla bilinen milyarder iş adamlarının bir kısmı cezaevine girmezken, OHAL döneminde alt düzey mensupları da cezaevine atılmış ve KHK ile işten atılmışlardı. eleştirdi.

REKLAM

Konuya ilişkin eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, “FETÖ borsası”nın bulunduğunu ve yeterince rüşvet veren iş adamlarının cezaevine girmediğini söyledi.

Tayyar, “Milyonlarca dolar kazanılıyor. Ben de onu söylüyorum. Evet, itirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar. Bu Türkiye’nin birçok yerinde oluyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom