Cuma, Eylül 20

Samsung çalışanları “süresiz” greve gitme kararı aldı.

Teknoloji şirketi Samsung çalışanları, pazartesi günü başlayan üç günlük geçici grevin çarşamba gününden itibaren süresiz olacağını duyurdu.

REKLAM

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung Electronics çalışanları Çarşamba gününden itibaren süresiz greve gideceklerini duyurdu. Grev kararı, ücretlerin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla alındı.

Karar, Pazartesi günü Ulusal Samsung Elektronik Birliği tarafından duyurulan üç günlük geçici grevin ardından açıklandı. Çarşamba günü yapılan bir açıklamada sendika, yönetimi pazarlık yapmak istememekle suçlayarak süresiz grev çağrısı yaptığını duyurdu.

Grev kararının ardından Samsung Electronics, üretimde herhangi bir kesinti yaşanmadığını söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şirketimiz, üretim hatlarında herhangi bir kesinti yaşanmamasını sağlayacaktır. Şirket, sendikayla müzakereleri iyi niyetle yürütmeye kararlıdır.”

Sendikanın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, grevlerin devam etmesi durumunda üretim hatlarında belirsiz kesintiler yaşanacağı ve bunun şirket yönetimini müzakere masasına getireceği belirtildi.

Açıklamada, “Zaferimize güveniyoruz” denildi.

Süresiz greve kaç üyenin katılacağı belirtilmezken, sendika daha önce hafta başında üç günlük greve 6 bin 540 üyesinin katılacağını açıklamıştı.

Samsung Electronics’in dünya çapında yaklaşık 267.860 çalışana sahip olduğu tahmin edilmektedir. Bu çalışanların yaklaşık 120.000’i Güney Kore’de çalışıyor.

Bu yılın başlarında sendika üyeleri ve yönetim, sendikanın daha yüksek ücretler ve daha iyi çalışma koşulları yönündeki taleplerini tartıştı ancak bir anlaşmaya varamadı.

Haziran ayında bazı sendika üyeleri yıllık izinlerini toplu olarak kullanarak bir günlük greve gitti. Gözlemciler bunun Samsung Electronics’teki ilk işçi grevi olduğunu söyledi.

Yaklaşık 30.000 Samsung çalışanı, şirketin en büyük sendikası olan Ulusal Samsung Elektronik Sendikası’na ve daha küçük sendikalara üyedir.

Samsung CEO’su Lee Jae-yong, 2016 yılında Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin görevden alınmasına yol açan bir yolsuzluk soruşturmasına karışmıştı.

Şirketin o zamanki başkan yardımcısı Lee Jae-yong, 2020 yılında çalışanların sendika kurma girişimlerine karşı baskı yapmayı bırakacağını söyledi.

Şirketin grevleri bastırma uygulamaları yıllardır aktivistler tarafından eleştiriliyor. Buna rağmen Güney Kore’de toplumun diğer kesimlerinde işçi protestoları yaygınlaşmaya devam ediyor.

Binlerce Güney Koreli tıp stajyeri ve sakini Şubat ayında hükümetin tıp fakültesi kontenjanlarını artırma planını protesto etmek için yürüyüş yaptı. o zamandan beri grevde.

Güney Kore hükümeti grev yapan doktorların ruhsatlarını askıya alacağını açıklasa da geçtiğimiz günlerde bu planın geri çekileceği haberi geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş