Cuma, Eylül 20

Kripto para piyasasında bugün ne oldu?

Bir tüccar, akıllı sözleşme mekanizmasını kullanarak yalnızca 10 ETH karşılığında 1,5 milyon dolar değerinde nadir Maymun temalı CryptoPunk satın aldı. ABD milletvekilleri Gary Gensler’i SEC’de vasıfsız işe alım iddiaları nedeniyle soruşturuyor. Caroline Ellison daha hafif bir ceza istedi.

Tüccar 1,5 milyon dolarlık CryptoPunk’u 23.000 dolara satın aldı

Yaklaşık 1,5 milyon dolar değerindeki bir CryptoPunk NFT’si olan 600’den fazla Ether (ETH), birçok kişinin “soygun” veya akıllı bir manevra olarak tanımladığı akıllı bir sözleşme aracılığıyla değerinin çok küçük bir kısmı karşılığında satın alındı.

Birden fazla kullanıcının pahalı dijital sanat eserlerine ortaklaşa sahip olmasına olanak tanıyan bir mekanizma olan bölme, bir tüccarın, kafa bandı ve küçük gözlüklerle nadir Maymun temalı CryptoPunk NFT’si olan Punk #2386’yı 10 ETH (23.000 $) karşılığında satın almasına olanak sağladı.

0xQuit, alıcının düşük teklifinin 14 gün içinde herhangi bir karşı teklif almadığını fark etti ve bu da bir satın alma mekanizmasını tetikledi.

Cumhuriyetçi milletvekilleri Gary Gensler hakkında niteliksiz işe alım soruşturması başlattı

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki üç Cumhuriyetçi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’i, ajansının federal yasayı ihlal ederek siyasi bağlantıya dayalı olarak işe alabildiği iddiaları nedeniyle soruşturdu.

GOP milletvekilleri Jim Jordan, Patrick McHenry ve James Comer, Demokrat olan Gensler’den SEC’in 2021’den itibaren işe alma ve personel alma kararlarıyla ilgili belgeleri ve yazışmaları teslim etmesini istedi.

Üçlü, ajansı “SEC’de üst düzey roller için sol eğilimli örgütlerden kişileri işe almakla” suçladı.

Milletvekilleri, SEC e-posta yazışmalarına atıfta bulunarak, Gensler’in ajansın ticaret ve piyasalar direktörü Dr. Haoxiang Zhu’yu işe alma kararının “siyasi bağlantısından etkilendiğini” söylediler.

Gensler’e gönderilen mektubun altı çizili bölümü, işe alımın siyasi etki altında yapıldığına dair kanıtların bulunduğunu iddia ediyor. Kaynak ABD Kongresi

Cumhuriyetçi üçlü, “Bu iddialar doğruysa, SEC, kurumu belirli bir ideolojiye sahip çalışanlarla doldurarak Kamu Hizmeti Reformu Yasasını ihlal ediyor ve SEC’in sözde tarafsızlığını baltalıyor” yorumunu yaptı.

Gensler’in, Jordan’ın başkanlığını yaptığı Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi’ni bilgilendirmek için 24 Eylül saat 17.00’ye kadar süresi var.

Ellison görev süresinin dolmasını istiyor

Avukatlar, FTX’in çöküşüyle ​​bağlantılı yedi ağır suçu kabul eden eski Alameda Araştırma CEO’su Caroline Ellison için daha hafif bir hapis cezası verilmesi çağrısında bulundu.

10 Eylül’de New York’un Güney Bölgesi’nde sunulan bir mahkeme belgesinde Ellison’ın avukatları, eski Alameda yöneticisine daha hafif bir ceza verilmesini öneren arkadaşları ve ailesinden gelen karakter referanslarını sundu. Ellison’ın cezasının 24 Eylül’de verilmesi planlanıyor.

Eski bir Alameda çalışanından Caroline Ellison’a destek mektubu. Kaynak: Courtlistener

Ellison’ın avukatları, Caroline’ın “hükümetle olağanüstü işbirliğine, kusursuz geçmişine ve Caroline’ın hem Alameda’da çalışmaya başlamadan önce hem de Alameda’dan ayrıldıktan sonra dürüstlüğüne ve etik davranışına ilişkin sayısız tanıklığa” atıfta bulundu. Başvuru şu şekilde:

“Caroline’ın yeniden suç işleme riski bulunmuyor ve kamu güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturmuyor. Bu nedenle, Caroline’ın suçları zamanında açıklamasına, bu suçların sorumluluğunu kabul etmesine ve en önemlisi hükümetle kapsamlı işbirliğine izin verilmesine izin verilmesi. Yasalara uygunluğu teşvik edin.”

Aralık 2022’de Ellison, Alameda ile FTX arasındaki fonların kötüye kullanılmasıyla ilgili elektronik dolandırıcılık, emtia dolandırıcılığı, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama suçunu kabul etti.

Bitcoin borsalardan ayrılıyor

10 Eylül’de kripto para borsalarından yaklaşık 750 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) çekildi.

IntoTheBlock (ITB) verilerine göre bu, Mayıs ayından bu yana en büyük net BTC çıkışını temsil ediyor ve BTC fiyatı 57.000 dolar civarında seyrederken yatırımcı duyarlılığında bir değişikliğe işaret ediyor.

ITB grafiği, 10 Eylül’de BTC’den yaklaşık 750 milyon dolarlık net çıkışı gösteriyor. Kaynak: IntoTheBlock

ITB’nin kıdemli araştırmacısı Juan Pellicer, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, yatırımcıların “fiyat artışları” beklemesi ve kripto para birimlerini özel cüzdanlara taşıması nedeniyle çıkışların beklentilerde böyle bir değişikliğe yol açtığını söyledi.

“Kullanıcılar olası kısıtlamalardan kaçınmaya çalışırken, yasal kaygılar para çekme işlemlerini tetikleyebilir. “Kurumsal birikim genellikle borsalardan büyük ölçekli transferler yoluyla gerçekleşir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş