Salı, Ekim 22

“Kardeşlerimizin her birini güvenli evlerine kavuşturana kadar dinlenmeyeceğiz.”

Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından depremde hasar gören evlerle ilgili bir paylaşım paylaştı.

Kurum, paylaşımında şunları söyledi: “Yüzyılın felaketinin merkez üssü Pazarcık’ın zor günlerini geride bıraktık. Artık hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Sözümüz sözümüzdür. Durmadıkça durmayacağız. Kardeşlerimizin her birini güvenli evlerine götürün.” Şöyle dedi:

Kurum ayrıca Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde depremden zarar gören konutların görüntülerini de paylaştı.

Bakanlığın açıklamasına göre, Kahramanmaraş depreminin ardından vatandaşlara yeni konut sağlanmasına yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. 6 Şubat 2017’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Pazarcık ilçesinde, 7 ve üzeri büyüklükteki depremlere dayanıklı radye temeller üzerine tünel kalıp sistemiyle evler inşa ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta 73 bin 427 konut ve işyeri inşa edecek. Kentte bugüne kadar 20.764 konut teslim edildi. 2025 yılı sonuna kadar 46 bin 858’i konut, 5 bin 805’i işyeri olmak üzere toplam 52 bin 663 bağımsız bölüm daha teslim edilecek. Depremin merkez üssü Pazarcık’ta 3 bin 331 konut, 154 işyeri olmak üzere toplam 3 bin 485 bağımsız bina inşa edilecek. İlçede şu ana kadar 2.510 konutun teslimi gerçekleşti.

TOKİ Uzmanı Hatice Ezgi Reyhanlıoğlu, bölgedeki projelerle ilgili şunları söyledi: “İhalelerimizin yaklaşık yüzde 60’ı tamamlandı. Çalışmalar tamamlandıkça adım adım vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Evlerin sağlam olması için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle toprak bizim için çok önemli.” Yapacağımız temelin radye temel, kalıbımızın ise tünel kalıp olması önemlidir. Sosyal yapılar çok önemlidir. TOKİ olarak evlerimizi tüm vatandaşlarımıza teslim edene kadar çalışmaya devam edeceğiz.” bilgiyi verdi.

“Evin her şeyini beğendim”

Yeni evlerine taşınan vatandaşlar da deprem korkularını yendiklerini ve evlerinde huzur içinde yaşamaya başladıklarını söyledi. Artık rahat uyuduğunu belirten Zeynep Ganidağlı, “‘Evleri 1 yılda teslim ederiz’ deyince diğerleri ‘kesinlikle hayır, daha uzun sürer’ dediler. Ama hemen bitti.” dedi.

Yeni evine yerleşen depremzede Zeliha Güler, evin anahtarını alıp içeri girdiğinde çok mutlu olduğunu söyledi. Güler, “Bana dünyaları verdiler. Çok sevindim, çocuk gibi sevindim. Evin her şeyi hoşuma gitti. Evi tertemiz aldım. Sağlam malzeme kullanmışlar. Başkanımız sözünü tuttu. Teslim etti.” Bir yıl içinde evler.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber