Salı, Ekim 22

Cemaatlere bağlı vakıf ve derneklerin sayısı artıyor – Son Dakika Siyaset Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kararına göre İstanbul ve Adıyaman’da iki irtica vakfı daha kuruldu.

Abo Ol

google-haberler

Yayınlanma: 10.10.2024 – 04:00

Tarikat ve cemaatlere bağlı vakıf ve derneklerin sayısı artıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre İstanbul ve Adıyaman’da iki irtica vakfı daha kuruldu. İstanbul’da “Gönülden Kalbe Eğitim ve Topluma Hizmet Vakfı” adında bir vakıf kuruldu. Vakfın amacının toplumsal dayanışmayı artırmak ve iklim değişikliği, ekolojik tarım, çevre ve doğanın korunması, yenilenebilir enerji ve teknoloji konularında çalışmalar yapmak olduğu belirtildi. Vakfın varlığının sona ermesi halinde mülkiyet ve hakların İlim Yayma Vakfı’na devredileceği söylendi.

Adıyaman’da Sofi Hasan İlim İrfan Vakfı adında bir vakıf kuruldu. Bu vakfın amaçlarından birinin de eğitim, öğretim ve bilimsel faaliyetlere destek vermek olduğunu belirtmek gerekir. Vakfın feshedilmesi halinde mülkiyet ve hakların Gerger Tevhid Derneği’ne devredileceği belirtildi.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber